The portal of the Rome Chamber of Commerce for agritourism and the local area

Producers

Cantine Volpetti

Share

L’azienda offre ai visitatori la possibilità di scegliere tra una vasta gamma di tipologie di vini, dal bianco, rosso e rosato tranquillo e frizzante, allo spumante e al novello, disponibili anche in confezioni di vario formato. Sono presenti lo stabilimento enologico, la grotta dove viene conservato il vino e la sala di degustazione dove possono essere effettuate degustazioni guidate dei prodotti, anche in lingua inglese. Le Cantine si trovano nel cuore dei Colli Albani, nelle colline di origine vulcanica a sud di Roma che degradano verso il mare. Dal 1958 la famiglia Volpetti si occupa direttamente della produzione dei propri vini con il costante obiettivo che porta alla valorizzazione ed alla caratterizzazione dei prodotti enologici più tipici dei Castelli Romani. Partendo dai vitigni autoctoni come Malvasia Puntinata, Cesanese e Bellone, coltivando vitigni nazionali come Sangiovese, Montepulciano e Trebbiano per arrivare a quelli internazionali che più si sono adattati al territorio come il Syrah e lo Chardonnay.
L’azienda oggi produce una vasta gamma di prodotti che rappresentano un mix di territorio e vigneti, di costante garanzia di qualità ed immagine elegante e prestigiosa, in un connubio tra tradizione ed esperienze enologiche innovative.

Contacts

Products

Related produtcers: La Via Appia

L’azienda agricola Pinci è un’azienda a conduzione biologica con circa 10 ettari di vigneti. I vini prodotti sono tutti a denominazione Lazio IGP bianco
This wine-producing firm, which is accessed via a tree-lined drive, is a recently built structure – which is easily identifiable from the outside –
This co-operative was born in 1950 thanks to the initiative of 70 wine-producers of the Velletri area and, initially, only produced 15,000 hectolitres of
The farm was founded in 1930 by Cecchini Virgilio, and has for generations been present on the market with the “norcina” processing of pork
The farm’s 10 hectares of vineyards have belonged to the Fabi family since 1870; with seriousness and passion each year they produce about 13,000
The company has chosen to offer producers the widest selection of all processing systems because those who grow olives with love and continuity have
The vineyards, which have belonged to the Galassini family for a very long time, are cultivated with love and professional competence in order to
The Gotto D’Oro wine-producing firm, founded in 1945, was the first firm of its kind in the Castelli Romani. Its very name – Gotto
This vegetable farm is specialised in broccoli, artichokes and Roman courgettes, as well as from pantano and casalino tomatoes. All the products, on sale
Rossetti Paola’s farm is a small family-run farm of three hectares, in a half-hill position, which cultivates vineyards and 250 olive trees of different
This farm is in a panoramic position: on the South lie the sea and San Felice Circeo, to the east are the Monti Lepini