The portal of the Rome Chamber of Commerce for agritourism and the local area

Producers

Gotto d’oro s.c.

Share

This Produtc is on the: La Via Appia

La cantina Gotto d’oro fu fondata il 10 luglio 1945 quando 41 viticoltori costituiscono un consorzio denominato “Cantina Sociale Cooperativa di Marino” con sede in un semi devastato stabilimento dello Stato a Ciampino, allora frazione del Comune di Marino in provincia di Roma. Dalla tradizione ha tratto anche il proprio nome Gotto, derivata dalla definizione latina di guttus, un bicchiere di vetro di buona capacità che, per variante, indica anche il suo contenuto in vino. Da allora è stata fatta tanta strada. Lo stabilimento è stata trasferito a Frattocchie, che è stato completamente rinnovato all’inizio del secolo: rifacimento dell’impianto di depurazione, inserimento di un impianto di osmosi e realizzazione di un impianto fotovoltaico da 100 kw. Oggi  i soci sono 200, con 1000 ettari di superficie vitata e una produzione annuale di 7.000.000 di bottiglie.

Come arrivare
Percorrere la via Appia nuova fino all’altezza di Frattocchie (km 16,500). Svoltare in via Nettunense da percorrere per circa 1 km. Svoltare quindi, a destra su via del Divino Amore.

Related produtcers: La Via Appia

L’azienda agricola Pinci è un’azienda a conduzione biologica con circa 10 ettari di vigneti. I vini prodotti sono tutti a denominazione Lazio IGP bianco
This wine-producing firm, which is accessed via a tree-lined drive, is a recently built structure – which is easily identifiable from the outside –
This co-operative was born in 1950 thanks to the initiative of 70 wine-producers of the Velletri area and, initially, only produced 15,000 hectolitres of
This firm offers visitors a wide selection of different wines, ranging from white to red to rosé, both still and sparkling, as well as
The farm was founded in 1930 by Cecchini Virgilio, and has for generations been present on the market with the “norcina” processing of pork
The farm’s 10 hectares of vineyards have belonged to the Fabi family since 1870; with seriousness and passion each year they produce about 13,000
The company has chosen to offer producers the widest selection of all processing systems because those who grow olives with love and continuity have
The vineyards, which have belonged to the Galassini family for a very long time, are cultivated with love and professional competence in order to
This vegetable farm is specialised in broccoli, artichokes and Roman courgettes, as well as from pantano and casalino tomatoes. All the products, on sale
Rossetti Paola’s farm is a small family-run farm of three hectares, in a half-hill position, which cultivates vineyards and 250 olive trees of different
This farm is in a panoramic position: on the South lie the sea and San Felice Circeo, to the east are the Monti Lepini